Κανονισμός

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αγαπητοί μαθητές και φίλοι των Λασαλιανών σχολείων της Ελλάδας,

Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο μαθητικό λασαλιανό blog που αποτελεί προïόν συνεργασίας των τμημάτων Αγγλικών Σπουδών, Καλλιτεχνικών και Πληροφορικής και των μαθητών της Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, «SAINT-PAUL -ΔΕΛΑΣΑΛ» Αλίμου και «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Σύρου.
Αυτή η ηλεκτρονική αίθουσα τέχνης θα φιλοξενήσει έναν διαγωνισμό καλλιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα «Η σχολική ζωή μέσα απ΄τα μάτια ενός τελειόφοιτου» και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις.

Α’ φάση-FOCUS ON LEARNING
24/1-11/2: Συμμετοχή - Οι μαθητές θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με μια (1) φωτογραφία που θα σχετίζεται με τη θεματική ενότητα FOCUS ON LEARNING και θα σταλεί στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος του αντίστοιχου σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή. Οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται από μια λεζάντα στα Αγγλικά καθώς και το όνομα του καλλιτέχνη και θα αναρτηθούν στο blog.
14/2-18/2: Ψηφοφορία - Αφού επισκεφθούν το blog και μελετήσουν τα έργα που έχουν αναρτήσει τα άλλα σχολεία, οι μαθητές θα παραδώσουν έναν φάκελο στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος με τα τρία (3) καλύτερα έργα – κατά τη γνώμη του κάθε παιδιού - από τα δύο αδελφά σχολεία. Να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται να ψηφίσετε έργα του σχολείου σας.
Στη συνέχεια θα αναρτηθούν τα τρία (3) καλύτερα έργα από το κάθε σχολείο.

Β’ φάση-FOCUS ON PLAYING
21/2-11/3: Συμμετοχή - Οι μαθητές θα συμμετέχουν με μια (1) φωτογραφία που θα σχετίζεται με τη θεματική ενότητα FOCUS ON PLAYING και θα σταλεί  στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος του αντίστοιχου σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή. Οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται από μια λεζάντα στα Αγγλικά καθώς και το όνομα του καλλιτέχνη και θα αναρτηθούν στο blog.
14/3-18/3: Ψηφοφορία - Αφού επισκεφθούν το blog και μελετήσουν τα έργα που έχουν αναρτήσει τα άλλα σχολεία, οι μαθητές θα παραδώσουν έναν φάκελο στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος με τα τρία (3) καλύτερα έργα – κατά τη γνώμη του κάθε παιδιού - από τα δύο αδελφά σχολεία. Να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται να ψηφίσετε έργα του σχολείου σας.
Στη συνέχεια θα αναρτηθούν τα τρία (3) καλύτερα έργα από το κάθε σχολείο.

Γ’ φάση-FOCUS ON TRAVELLING
21/3 – 8/4: Συμμετοχή - Οι μαθητές θα συμμετέχουν με μια (1) φωτογραφία που θα σχετίζεται με τη θεματική ενότητα FOCUS ON TRAVELLING και θα σταλεί  στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος του αντίστοιχου σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή. Οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται από μια λεζάντα στα Αγγλικά, καθώς και το όνομα του καλλιτέχνη και θα αναρτηθούν στο blog.
11/4 – 15/4: Ψηφοφορία - Αφού επισκεφθούν το blog και μελετήσουν τα έργα που έχουν αναρτήσει τα άλλα σχολεία, οι μαθητές θα παραδώσουν έναν φάκελο στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος με τα τρία (3) καλύτερα έργα – κατά τη γνώμη του κάθε παιδιού - από τα δύο αδελφά σχολεία. Να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται να ψηφίσετε έργα του σχολείου σας.
Στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα στο blog μας θα βρίσκονται αναρτημένα εικοσιεπτά (27) έργα , εννιά (9) από κάθε σχολείο.

Δ΄φάση
2/5 -14/5: Τελική Ψηφοφορία - Οι μαθητές θα παραδώσουν έναν φάκελο στην Υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος με τα δύο (2) καλύτερα έργα – κατά τη γνώμη του κάθε παιδιού – από το καθένα από τα δύο αδελφά σχολεία. Να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται να ψηφίσετε έργα του σχολείου σας.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει με την παρουσία όλων των μαθητών της Στ΄τάξης στο κάθε σχολείο. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί ζωντανή σύνδεση και των τριών σχολείων κατά την οποία θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.
Το έργο από κάθε σχολείο που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων θα λάβει την πρώτη θέση και
  • θα βραβευθεί κατά την τελετή αποφοίτησης
  • θα λάβει ως έπαθλο μια φωτογραφική μηχανή
  • θα αναρτηθεί μαζί με τα άλλα δύο νικηφόρα έργα στους χώρους υποδοχής του κάθε σχολείου
  • θα φιλοξενηθεί σε όλα τα λασαλιανά σχολικά έντυπα που θα κυκλοφορήσουν  κατά τη σχολική χρονιά 2011-12
  • θα συμμετέχει σε πανελλήνιους Διαγωνισμούς φωτογραφίας. 

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:
  • Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να φέρνουν στο σχολείο φωτογραφική μηχανή.
  • Συνιστάται να αποφεύγονται τα κοντινά πλάνα προσώπων, όπως ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια και προφύλαξη των ίδιων των μαθητών, γιατί αυτές οι φωτογραφίες δε θα αναρτηθούν στο blog (βλ. http://internet-safety.sch.gr/ ).
  • Καμία φωτογραφία δε θα γίνει δεκτή εκπρόθεσμα.

Είμαστε σίγουρες ότι όλοι οι μαθητές και των τριών σχολείων θα συμμετέχετε με ζήλο και συνέπεια σ’ αυτόν το διαγωνισμό. Ελπίζουμε πως συχνά θα επισκέπτεστε μαζί με γονείς και φίλους το πρώτο μαθητικό λασαλιανό blog, το δικό σας blog,ένα φωτογραφικό άλμπουμ με στιγμές από την τελευταία χρονιά στο δημοτικό σχολείο. Τέλος, σας υποσχόμαστε πως θα βιώσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία,
γιατί θα κάνετε φίλους και θα μοιραστείτε τη σχολική ζωή μαζί με  κάποιους άλλους τελειόφοιτους, σε δύο άλλα σχολεία μακριά από τη γειτονιά, μακριά από την πόλη σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι μ’ αυτούς τους τελειόφοιτους, εκτός από την ίδια ηλικία και τα κοινά ενδιαφέροντα, πάντα θα σας δένουν και θα σας καθοδηγούν οι διαχρονικές αρχές του μεγάλου παιδαγωγού και ιδρυτή των σχολείων μας Jean-Baptiste De La Salle.

Έλενα Ζαφειριάδου, Ελεωνόρα Βαρθαλίτου, Άννα Πεταλά
Υπεύθυνες Τμήματος Αγγλικών Σπουδών
"ΔΕΛΑΣΑΛ" Θεσσαλονίκης, "ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" Σύρου,
"SAINT-PAUL -ΔΕΛΑΣΑΛ" Αλίμου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου